Kuvaaja: Samuli Skantsi

Kuka?

  • Vihreiden puoluesihteeri
  • Filosofian tohtori
  • Pitkän linjan järjestöjohtaja ja vaikuttamisen ammattilainen
  • Puoliso ja yhteensä neljä lasta
  • Vihreissä mukana vuodesta 2009
  • Ehkä ainoa Vihreä, joka ei ole nähnyt hömötiaista livenä. Mutta olen kuullut luhtakanan.

Kuvaaja: Samuli Skantsi

Olen järjestöjohtaja, höntsäjalkapalloilija ja yhteisöjen rakentaja. Menetin sydämeni Vihreille 2009, kun minua pyydettiin ehdokkaaksi eurovaaleihin. Puoluesihteerinä olen taustatekemisen työmyyrä, jonka tehtävä on huolehtia, että konepellin alla hyrrää hyvyys ja jokaisen on helppo löytää paikkansa tässä liikkeiden liikkeessä.

Olen toiminut Vihreissä eduskunta- ja eurovaaliehdokkaana, työntekijänä puoluetoimistolla, Vihreiden Naisten puheenjohtajana ja sparraajana taustajoukoissa. Vihreissä parasta on politiikka, joka on aina vastannut omia arvojani ja ajatuksiani parhaiten. Liikkeessä minut ovat pitäneet mukana sen piirissä toimivat ihmiset, joiden kanssa tehdessä opin jatkuvasti uutta.

Olen tehnyt strategista johtamista yli kymmenen vuotta. Uskon analyyttiseen lähestymiseen enkä luota liian nopeisiin johtopäätöksiin. Teen ratkaisuja punniten ja olen luotsannut erilaisten verkostojen työtä tuloksellisesti niin sisältöjen kuin toimintakulttuurin osalta. Tärkeä osa strategista johtamista on luottamuksen rakentaminen. Se vaatii, että kaikkia kohdellaan reilusti ja tehdyt päätökset ovat perusteltuja.

Lue työhistoriastani tarkemmin LinkedInistä.

Entäs työn lisäksi?

Olen pääkaupunkiseudulla kasvanut suomenruotsalainen. Tällä hetkellä asun Helsingin Pikku Huopalahdessa puolisoni ja teinilauman kanssa. 

Luonteeltani olen analyyttinen sovittelija. Kuuntelen ja pyrin ymmärtämään ennen kuin teen johtopäätöksiä. En pelkää nostaa kissaa pöydälle ja pitää sitä siellä, mutta 8-vuotiaan rescue-kissan perheenjäsenenä ymmärrän, että olennaista on myös nostamisen tapa.

Polkujuoksu, filosofia, arkipyöräily ja kulttuuri kaikissa muodoissaan pitävät minut tasapainossa. Pelaan jalkapalloa toiseksi alimmalla mahdollisella sarjatasolla ja sählyä parhaassa höntsäporukassa. Yritän opetella tunnistamaan lintuja, mutta saatan olla viimeinen Vihreä, joka ei ole nähnyt luonnossa hömötiaista. 

Scroll to Top